MVO en duurzaamheid

Van Dorp installaties is een vooruitstrevend en innovatief installatiebedrijf, waar duurzaamheid één van de belangrijkste speerpunten is. Het bedrijf biedt duurzame en dus groene concepten aan voor de utiliteitsbouw en past duurzaamheid toe binnen de eigen organisatie. Tevens is het bedrijf voor haar klanten continu bezig met het ontwikkelingen van producten en diensten op het gebied van duurzaamheid.

Onze organisatie & duurzaamheid

Organisatie MegaKlein LantaarnpaalKlein
PCM Klimaatplafond Elektrische pick up Autarkische straatverlichting

Duurzaam wagenpark: aardgasauto's en elektrische pick up
Van Dorp installaties heeft twee jaar geleden besloten dat alle nieuwe personenwagens vallen onder het energielabel A. Daarnaast heeft Van Dorp installaties gekozen voor Opel Combo's op aardgas. Een auto op aardgas stoot 20% minder CO2 uit dan een benzinemotor en de uitstoot van fijnstof is nihil. De standaard Opel Combo's rijden allemaal op diesel en de Opel Vivaro's zijn daarbij voorzien van een roetfilter.

Elektrische pick up
Van Dorp installaties heeft ook een elektrische pick up in gebruik genomen. Voor werkzaamheden in de binnenstad van Deventer is de elektrische pick up zodanig omgebouwd dat deze opgeladen wordt middels de op de huif aangebrachte zonnepanelen en mag rijden binnen de ingestelde milieuzones.

Autarkische straatverlichting en duurzame windmolen
Bij alle bedrijfspanden van Van Dorp installaties is autarkische straatverlichting geplaatst, die middels zonnepanelen en een windmolen energie opwekt en opslaat. De verlichting geschiedt met een zuinig LED armatuur.
Op diverse bedrijfspanden zijn duurzame windmolens geplaatst.

PCM klimaatplafond
Samen met zusterbedrijf Autarkis heeft Van Dorp installaties een innovatief en duurzaam product ontwikkeld: het PCM klimaatplafond. In het nieuwe kantoorpand van Van Dorp installaties te Zevenaar, Helmond en Zoetermeer speelt deze toepassing een prominente rol in de klimaatbeheersing en realiseert het een energiebesparing van ongeveer 50%.

Met Kennis en Respect