Energiemonitoring en energie management systeem

Weet u hoeveel elektra, gas en water uw bedrijf verbruikt? Weet u wanneer uw bedrijf veel energie verbruikt? Wilt u meer duidelijkheid over uw energierekening? Wij helpen u bij het inzichtelijk maken van uw energieverbruik en analyseren deze gegevens.

Zo krijgt u inzicht in onverwachte pieken en kunt u sturen op uw energiegebruik. Vooral voor bedrijven en instellingen binnen de utiliteitsbouw met grote energiestromen kan goed energiebeheer veel energiebesparingen en kostenbesparingen opleveren.

Het Energie Management Systeem (EMS) is een aanvullende dienst, waarbij de klant inzicht krijgt in zijn energiestromen. Het verbruik van gas, elektriciteit, warmte, koude en water wordt duidelijk in kaart gebracht. Het EMS is een informatiesysteem dat uit uw ruwe energiegegevens, specifieke op de organisatie toegesneden informatie verzorgt. Deze informatie kan weer gebruikt worden voor de beoordeling en bewaking van het energieverbruik. Aan de hand van deze informatie verzorgt EMS ook maandelijkse rapportages en trendanalyses.

energie monitoring small

De energiestromen worden inzichtelijk gemaakt door middel van een aansluiting op het Van Dorp webportaal. Het Van Dorp webportaal is een oplossing in de vorm van een website die haar klanten inzicht geeft in het totale onderhoud en beheer van gebouwen. De meterstanden kunnen zowel handmatig, als door middel van automatische doorgifte in het systeem komen. Handmatige invoer kan via het Van Dorp webportaal. Automatische doorgifte werkt met meters en dataloggers, die hun informatie aan de centrale database doorgeven. Ook is het, in samenwerking met ons meetbedrijf, mogelijk uw hoofdverbruik inzichtelijk te maken. Ons meetbedrijf is een gecertificeerd meetbedrijf wat op afstand de elektra en gas hoofdmeter uitleest, de data valideert en deze doorstuurt aan de diverse partijen zoals de leverancier, regionale netbeheerder maar ook het Van Dorp EMS systeem waardoor het verbruik dagelijks inzichtelijk gemaakt kan worden.

Omdat voor grootverbruik aansluitingen in de meeste gevallen al een telemetrie oplossing aanwezig is voor het op afstand uitlezen van de meterstanden, zal de meetoplossing via ons meetbedrijf kostenneutraal of voordeliger zijn. Optioneel is ook mogelijk om naast de hoofdmeter, submeters uit te lezen, zodat het energieverbruik per verhuurder inzichtelijk gemaakt kan worden.

Omdat het toepassen van een meetoplossing in veel gevallen maatwerk is, stellen wij graag kosteloos voor u een meetplan op waarna we u een duidelijk overzicht kunnen geven over de eenmalige en maandelijkse kosten. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Open hier de brochure Energie Management Systemen Van Dorp.

Met Kennis en Respect